Skotsk Terrier

Skotsk Terrier

Det er svært ikke at få associationer til Nettos populære maskot når man ser en "skotte" som den også kaldes i populær tale. Man mener at Skotsk Terrier, Cairn Terrier og West Highland White Terrier (westie), har samme forfædre og oprindelse, men at opdrættere under avlen har fraskilt sig forskellige farver, og derved er de tre individuelle racer blevet til. Alligevel er Skotsk Terrieren nu helt sin egen i både karakter og udseende.

Det kan godt være at mange af Terrierne har ry for at være nogle små stolte og stædige hunde, men der er heller ingen tvivl om at en Skotsk Terrier også er den perfekte familiehund. Selvom den oprindeligt var en jagthund, så anvendes den idag, næsten udelukkende som familie- og selskabshund i Danmark - Og den nyder til enhver tid at være familiens centrum.

En Skotsk Terrier har en ruhåret tæt sort pels. Pelsen skal trimmes (plukkes) med jævne mellemrum. For at bevare Skottens signatur, bevares "skørtet" på undersiden langt samt skæg og pandehår/øjenbryn. For at opretholde den ruhårede tekstur i pelsen, bør man ikke klippe pelsen med hverken saks eller klippemaskine. Det er hårdt arbejde håndtrimme/plukke så tæt en pels, og griber man det forkert an, kan man komme til at beskadige pelsens kvalitet, tekstur og udseende.

En Skotsk Terrier bør som minimum trimmes/plukkes hver 2. til 3. måned.