Powder Puff

Powder Puff & Chinese Crested

Racerne er også kendt som "Kinesisk hårløs". Den hårløse version kaldes Chinese Crested og har kun pels på halen, hovedet, ørene og på poterne. Hvorimod den anden pelsvariant, Powder Puff primært har en pels bestående af underuld og bløde og længere dækhår.

Der diskuteres stadig den dag i dag hvor racen egentlig stammer fra. Men den mest udbredte holdning er dog at det er en ældgammel race, den har sin oprindelse i Kina. Racen tilhører gruppen af selskabshunde og er man stødt på en Powder Puff eller Chinese Crested, så er man da heller ikke i tvivl om hvorfor. De er kærlige, kontaktsøgende og elsker nærvær.

Den sparsomme pels på den (næsten) hårløse Chinese Crested kræver ikke megen pleje. Til gengæld skal den blottede hud plejes og holdes fugtet med cremer og plejende olier. Ligeledes skal man huske at anvende solcreme om sommeren og en tyk og ulden vinterfrakke i vintermånederne.

Powder Puff'en kræver noget mere pleje. Da pelsen primært består af lang underhuld, skal den vaskes, børstes, klippes med jævne mellemrum.