Löwchen

Löwchen

Navnet Löwchen kan oversættes til "lille løve". Den lille Bichon race har fået sit navn efter den karakteristiske "løveklip" som man traditionelt klipper racen efter. En Löwchen er en familiær selskabshund, der har sin oprindelse fra Frankrig hvor den igennem generationer har skabt liv og glæde hos både aristokrater og adelige. Da den franske adel gik til grunde under revolutionen var den lille selskabshund ved at lide samme skæbne.

Heldigvis har opdrættere sidenhen varetaget racens interesser og i dag er racen både kendt og elsket over hele kloden. Selvom Löwchen er nært beslægtet med de andre Bichon'er (Havanais, Bolognese, Malteser og Frisé) så adskiller den sig alligevel ved at have væsentligt længere ben.

Uanset om man til løvemanke eller ej, så kræver en Löwchen hyppig pleje. For dem der ikke er til "løveklip" så egner en racen sig heldigvis også til f.eks. Hvalpeklip, der er mere praktisk og nemmere at holde, men som stadig bevarer en halvlang pels på hunden. Vi anbefaler at du og din Löwchen, cirka hver ottende uge, besøger din professionelle hundefrisør.