Filt i pelsen

Min hund er blevet filtret - Hvad nu?

Filterknuder i pelsen ses ofte og primært, hos de hunderacer der ikke fælder. Selv for de hundeejere der er allermest ihærdige med børste, kam og karte, kan det ske at man oplever at pelsen, fra tid til anden, bogstaveligt talt, går i "hårknude".

Det er ingen skam at ens hund er blevet filtret - Kun hvis man ikke gør noget ved det. Har din hund fået filt i pelsen, så book en tid hurtigst muligt, inden problemet udvikler sig yderligere, for det vil det gøre, jo længere tid der går. Hos Ibens Hundehus møder du ingen løftede pegefingre og "voksen-skældud", det vigtigste er at vi i fællesskab, hurtigst muligt får frigjort hunden, fra den filt der begrænser dens trivsel og dens bevægelsesfrihed.

Tæt filt og større filterknuder kan ikke redes ud, og man bør heller ikke forsøge at gøre det. Udredning af filt kan være en hård omgang for hunden og som oftest også forbundet med både smerte og ubehag. I salonen reder vi ikke filt ud - Filt klippes af! Hundens udseende efter klipningen, vægtes aldrig højere end hvad der er bedst for hunden i den givne situation. En kort nedklipning er ikke altid det kønneste, men hvis det er det der er bedst for hunden, så er det den løsning vi vælger.


Det kan du selv gøre for at forbygge filt:

Hyppig pelspleje og det rigtige udstyr er nøglen til succes når du ønsker at undgå dannelsen af filterknuder i pelsen. Desuden findes der en del uundværlige redskaber til at fjerne små og begyndende filterknuder i pelsen inden de udvikler sig til et rigtigt problem.

Basisudstyr til pelspleje:

Udstyr til fjernelse af mindre filterknuder:


Når hunden er blevet klippet kort:

Hvis din hund har været meget filtret og derfor er blevet klippet ned, er det vigtigt at du holder godt øje med din hund når I kommer hjem. Hunden kan mærke en stor forandring, men er ikke rigtig klar over hvad der er sket. Den kan både reagere ved at være glad og overstadig (hvilket er godt), men den kan også reagere ved at virke deprimeret, ryste på hovedet og ryste over hele kroppen. Det er en fordel at forsøge at aflede hundens opmærksomhed med et godt tyggeben eller noget nyt legetøj, så dens opmærksomhed centreres omkring noget andet. Husk også at rose hunden og vise den ekstra meget kærlighed. Hvis du, eller andre griner af den umiddelbart bagefter kan den blive ked af det og komme til at skamme sig, hvilket vil øge risikoen for de uønskede bivirkninger. I enkelte sjældne tilfælde, kan det blive nødvendigt at få noget beroligende og kløestillende via dyrlægen efter en nedklipning af en filtret pels. Når man klipper filt af så er man nød til at bruge et skær der kan komme ned under filterknuderne. Når man arbejder så tæt ved huden, så kan det ikke udelukkes at der, selvom man er meget nænsom, kan opstå rødme og overfladiske smårifter på huden. I nogle tilfælde kan dette være noget af en omvæltning for hunden - Sørg derfor for at være hjemme sammen med hunden efterfølgende så du kan holde øje med om den ændrer adfærd.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, så kontakt os endelig.