Gravhund

Gravhund, ruhåret

Den lille lavstammede hjerteknuser - Gravhundens aflange krop og de korte ben giver racen sit tydelige særpræg. Dens helt unikke udseende og trofaste personlighed, er formentlig også årsagen til at Gravhunden har smeltet sig ind i hundevennernes hjerter over hele kloden. Gravhunden findes i flere størrelser og med tre pelstyper: glathåret, ruhåret og langhåret. Størrelserne kan frit blandes i forbindelse med avl, men det er ikke tilladt at blande de forskellige pelstyper sammen.

Racen er meget gammel og er en af Tysklands stoltheder. Det hævdes at racen, som vi kender den, er opstået med udspring i en lidelse der skabte dværgvækst i de lange knogler, som f.eks. findes i hundenes for- og bagben. Det skulle dog vise sig at være en betydelig jagtmæssig fordel for racen, da den nu var i stand til at krybe ned i de underjordiske grævlinge- og rævegrave og drive dyrene ud fra deres tilflugtssted.

Den ruhårede Gravhunds øvre pelslag består af stride ruhår der dækker over en tæt og blød underpels. Det kraftige hårlag er designet til at beskytte hunden imod skrammer, bid samt barskt vejr. Ruhårede pelstyper kaldes også for trimmepels, da pelsen skal håndtrimmes/plukkes. Trimning bør finde sted cirka fire gange i løbet af året. Det er vigtigt at det gøres korrekt af hensyn til de kommende pelslags struktur og kvalitet, derfor anbefales det at man overlader trim til en professionel hundefrisør.

Desuden bør man med Gravhunde, også være særligt opmærksom på at få den behandlet med et passende loppe- og flåt middel, da de er mere udsat for angreb, end mange andre hunde, på grund af dens "jordnære fordel".